vuohenputki

Vuohenputki-juustopiiras

Pohja:

2 dl kaurahiutaleita
1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1 dl maitoa tai kauramaitoa
(1 rkl sokeria)
1 dl sulatettua voita tai kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 tl leivinjauhetta
puoli tl suolaa

Täyte:

2 dl luomukermaa tai luomumaitoa
1 kananmuna
3 dl mozzarella- tai emmentaljuustoraastetta
4 dl hienoksi hakattua tuoretta vuohenputkea
noin 8-10 tuoretta basilikanlehteä hienoksi hakattuna
hieman limepippuria
hieman suolaa

Valmistus:

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja taputtele taikina jauhoitetuin käsin voideltuun pyöreään uunivuokaan (halkaisija noin 27 cm) ja pistele taikinaa haarukalla. Esikypsennä 170-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, niin että pohja ruskettuu hiukan.

Pohjan esikypsyessä sekoita keskenään täytteen ainekset. Ensin kerma tai maito ja muna, lisää sitten juustoraaste sekä vuohenputki- ja basilikasilppu sekä hieman suolaa. Sekoita hyvin. Levitä sitten täytteen ainekset esikypsytetyn pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ennen uuniin laittamista jauha myllystä pinnalle hieman limepippuria.

Kypsennä 170-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman rusketustakin.

Maistuu ihanalta teen kanssa tai isompaan nälkään salaatin kera.

Ohje: Raija Kivimetsä
Lisää reseptejä ja vinkkejä villivihanneksiin: hortoilijat.blogspot.fi

12 5 2015 042

Tämän reseptin alkuperäinen versio löytyy Kodin kuvalehdestä 24.1.2013.
Kevään kunniaksi päätin korvata rucolan pihasta löytyvillä villivihanneksilla. Ilmainen ja vielä terveellisempi vaihtoehto kaupan salaatille! Tällä kertaa mukaan päätyi nuoria voikukan ja vuohenputken lehtiä, ahomansikan ja siankärsämön lehtiä sekä poimulehteä.

***
Lämmin porkkana-feta-villivihannessalaatti
4 hengelle lisäkkeenä

500 g porkkanaa
noin 5 dl villivihanneksia
100 g fetaa
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria myllystä

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kuori ja puolita porkkanat. Laita ne uunivuokaan ja paista noin 40 min tai kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia ja kypsiä.
Yhdistä kastikeaineet ja pirskottele porkkanoille.
Lisää villivihannekset, murusteltu feta ja paahdetut pinjansiemenet. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.