vaniljajauhe/sokeri

kardemummainen-kesäkurpitsakakku

• 1 dl vettä
• 2 dl öljyä
• 4 dl sokeria (3 dl riittää myös)
• 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
• 1 tl vaniljajauhetta
• 1 tl suolaa
• 2 tl kardemummaa
• 7 dl vehnäjauhoja
• 0,5 tl ruokasoodaa
• 0,25 tl leivinjauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 170 °C:en ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Yhdistä vesi, öljy, sokeri, hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa, vanilja, suola ja kardemumma ja sekoita.
3. Sekoita ensin toisessa kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda ja leivinjauhe ja yhdistä ne sitten märkien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
5. Paista esilämmitetyssä uunissa 30 minuuttia eli kunnes kakun pinta on saanut kauniin värin ja kakku on sisältä kypsä.
6. Anna jäähtyä, leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.

Ohje: Kamomillan konditoria - vegaaniruokablogi

reilut-suklaakeksit

(10 kpl)

• 1 dl reilun kaupan tummaa sokeria (esim. muscovado)
• 100 g vegaanista margariinia (esim. Keiju Laktoositon 70 %)
• 2 rkl vettä
• 0,25 tl suolaa
• 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 1 rkl vaniljasokeria)
• 0,5 tl ruokasoodaa
• 3 dl vehnäjauhoja
• 100 g maidotonta reilun kaupan suklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
2. Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.
3. Sekoita sokeri, margariini, vesi, suola, vaniljajauhe ja ruokasooda kulhossa haarukalla.
4. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää taikinaan myös suklaa ja sekoita käsin tasaiseksi.
5. Jaa taikina kymmeneen osaan ja muotoile ne kekseiksi.
6. Paista esilämmitetyssä uunissa 8–10 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet hiukan väriä.

Ohje: Kamomillan konditoria - vegaaniruokablogi