tomaattimurska

Tiskivuoren takaa kesakurpitsavuoka

Tämä kesäkurpitsavuoka on jokseenkin perinteinen kasvisruoka, joka sisältää kermalla ja juustolla kuorrutettuja kasviksia. Vuoka ei välttämättä ole paras pitämään nälkää, mutta se on sitäkin herkullisempi. Jos vuoan tekee pääruoaksi, ovat punaiset linssit proteiinien kannalta tarpeellinen lisä tomaattikastikkeeseen.

Kesäkurpitsavuoka

öljyä
sipuli
valkosipulinkynsi
1 tlk tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
kaksi kesäkurpitsaa
sieniä (esimerkiksi herkkusieniä)
juustoraastetta
noin 1 dl kermaa
hieman sokeria
suolaa
pippuria
persiljaa
oreganoa
tilliä

Paloittele sienet, silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska ja -pyre sekä sienet. Mausta, lisää sokeri ja hauduta hetki. Kaada tomaattikastike voideltuun vuokaan. Lado kastikkeen päälle halkaistut kesäkurpitsat, ripottele pinnalle suolaa. Kaada päälle kermaa ja ripottele juustoa. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nauti esimerkiksi paahdetun leivän kanssa tai sellaisenaan. Jos haluat tuhdimman version, lisää 1 dl punaisia linssejä ja hieman vettä tomaattikastikkeeseen.

Ohje: Tiskivuoren takaa -ruokablogi

punajuurihernekeitto

Perushernekeittoa voit höystää mitä erilaisimmilla ratkaisuilla. Rajana on vain mielikuvitus. Tässä yksi esimerkki, nopeaa ja maukasta!

suomalainen (lihaton) luomuhernekeittopurkki
herne-maissi-porkkanasekoitus
chilillä maustettu tomaattimurska
kolme punajuurta raastettuna
1 rkl kuivattua persiljaa
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 tl paprikamausteseosta (esim. santa marian sweet heat BBQ tai vastaavaa mielesi mukaan)
1 dl kermaa
(muutama tippa tabascoa)

1. Valmista hernekeitto purkin ohjeen mukaisesti.
2. Lisää hernekeittoon herne-maissi-porkkana, tomaattimurska ja raastetut punajuuret. Anna kiehua hetki.
3. Mausta ja anna hautua hetki.
4. Lisää joukkoon kerma ja halutessasi tabascoa
5. Hauduta hetki ja nauti leivän kera

Ohje: Sarin Niittypalvelut