7 pihviä
- 1 keskikokoinen (noin 100 g) kiinteämaltoinen peruna
- 4 dl kuorimattomia hampunsiemeniä
- 1 dl kaura- tai soijakermaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2-3 valkosipunkynttä
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 rkl jauhettua paprikaa
- 1 rkl basilikaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl cayennepippuria tai jauhettua chiliä
- 1 tl suolaa
- rypsiöljyä pihvien paistamiseen
- Kuori ja raasta peruna raastimen hienoimmalla terällä.
- Kuori valkosipulinkynnet.
- Hienonna perunaraaste, valkosipulinkynnet, hampunsiemenet, vesi ja öljy sauvasekoittimella.
- Sekoita pihvitaikinaan kaikki loput ainekset. Anna taikinan vetäytyä viileässä muutama minuutti.
- Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne pannulla reilussa öljyssä keskilämmöllä. Jos taikina jää löysäksi, niin pihvit voi muotoilla loppuun paistinpannulla.
- Tarjoile hamppupihvien kanssa perunalisuketta tai couscousia. Kokeile hamppupihvejä myös hampurilaisissa. Kokeile hamppupihvien kastikkeena bbq-maustekastiketta tai ketsuppia.
Resepti: Vegaanin kotiruokakirja. Nieminen Jere. Kustannusosakeyhtiö Moreeni. 2010.