ruokasooda

reilut-suklaakeksit

(10 kpl)

• 1 dl reilun kaupan tummaa sokeria (esim. muscovado)
• 100 g vegaanista margariinia (esim. Keiju Laktoositon 70 %)
• 2 rkl vettä
• 0,25 tl suolaa
• 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 1 rkl vaniljasokeria)
• 0,5 tl ruokasoodaa
• 3 dl vehnäjauhoja
• 100 g maidotonta reilun kaupan suklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
2. Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.
3. Sekoita sokeri, margariini, vesi, suola, vaniljajauhe ja ruokasooda kulhossa haarukalla.
4. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää taikinaan myös suklaa ja sekoita käsin tasaiseksi.
5. Jaa taikina kymmeneen osaan ja muotoile ne kekseiksi.
6. Paista esilämmitetyssä uunissa 8–10 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet hiukan väriä.

Ohje: Kamomillan konditoria - vegaaniruokablogi