raparperi

raparperi-mansikkapiirakka

Tämä peruspohja sopii muillekin piirakoille, joten myös syksyn omenapiirakat voi tehdä samalla ohjeella.

Täytteen aineksia saa laittaa reilummallakin kädellä, jos ei halua kaiken täytteen katoavan paistettaessa piirakan sisälle.

Täyte

• 1 raparperinvarsi
• 2 dl mansikoita
• 1 rkl ruokosokerisiirappia (tai muuta makeutusta)

Pohja

• 2 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
• 75 g vegaanista margariinia sulatettuna (tai 0,75 dl juoksevaa vegaanista margariinia tai öljyä)
• 1 dl sokeria
• 0,25 tl suolaa
• 0,5 tl jauhettua vaniljaa
• 2 dl vehnäjauhoja
• 0,75 tl leivinjauhetta
• 0,5 tl ruokasoodaa

1. Rasvaa ja jauhota piirakkavuoka, irtopohjavuoka tai muu sopiva vuoka. Laita uuni kuumenemaan 190 °C:en.
2. Kuori raparperi ja pilko se. Poista mansikoista kannat ja halutessasi pilko nekin. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.
3. Sekoita toisessa kulhossa kauramaito, margariini, sokeri, suola ja vanilja. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ensin toisessa astiassa ja sekoita ne sen jälkeen märkien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina vuokaan ja ripottele täyte sen päälle. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 30 minuuttia eli kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.
5. Syö sellaisenaan tai tarjoile soija-, kaura- tai riisijätskin kera.

Ohje: Kamomillan konditoria - vegaaniruokablogi