raejuusto

DSC_0021

6 tomaattia
75 g sinihomejuustoa
200 g raejuustoa
1 dl pieniä omenakuutioita
8 vihreää oliivia pieneksi pilkottuna
3 rkl silputtua tuoretta maitohorsmaa
(piharatamoa tai poimulehteä tai näiden sekoitusta)

Leikkaa tomaateista noin 1 cm korkuinen hattu/kansi. Ota kansi talteen. Koverra pikkulusikalla tomaatin pehmeä sisus.
Leikkaa ohut viipale pohjasta pois, jolloin tomaatit pysyvät paremmin pystyssä.
Hienonna sinihomejuusto pieniksi muruiksi. Sekoita raejuuston joukkoon sinihomejuustomurut, tomaattimössö, omenakuutiot, oliivi- ja villivihannessilppu.
Täytä tomaatit seoksella ja laita kuhunkin tomaattiin kansi päälle. Voitele pieni uunivuoka ja laita tomaatit siihen. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Tarjoile iltapalana hyvän leivän ja salaatin kera.

Ohje: Villiinny villivihanneksiin. Kivinen Raija. Lasten Keskus Oy. 2005. Lisää villivihennesreseptejä sekä ohjeita keräilyyn ja säilöntään: hortoilu.fi