Perushernekeittoa voit höystää mitä erilaisimmilla ratkaisuilla. Rajana on vain mielikuvitus. Tässä yksi esimerkki, nopeaa ja maukasta!
suomalainen (lihaton) luomuhernekeittopurkki
herne-maissi-porkkanasekoitus
chilillä maustettu tomaattimurska
kolme punajuurta raastettuna
1 rkl kuivattua persiljaa
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 tl paprikamausteseosta (esim. santa marian sweet heat BBQ tai vastaavaa mielesi mukaan)
1 dl kermaa
(muutama tippa tabascoa)
1. Valmista hernekeitto purkin ohjeen mukaisesti.
2. Lisää hernekeittoon herne-maissi-porkkana, tomaattimurska ja raastetut punajuuret. Anna kiehua hetki.
3. Mausta ja anna hautua hetki.
4. Lisää joukkoon kerma ja halutessasi tabascoa
5. Hauduta hetki ja nauti leivän kera
Juurekset taitavat todellisuudessa olla se talven ainoa ilmastoystävällinen ja ennen kaikkea edullinen sesonkituote. Käytännössähän pussi porkkanoita tai punajuuria ei maksa paljon mitään ja niistä syntyy vaikka minkälaista keittoa ja pataa.
Uunijuurekset sopivat pääruoaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi kalalle tai lihalle. Itse valmisteluun ei paljoa aikaa kulu, mutta toki kypsennysaika on pitkähkö.