poimulehti

12 5 2015 042

Tämän reseptin alkuperäinen versio löytyy Kodin kuvalehdestä 24.1.2013.
Kevään kunniaksi päätin korvata rucolan pihasta löytyvillä villivihanneksilla. Ilmainen ja vielä terveellisempi vaihtoehto kaupan salaatille! Tällä kertaa mukaan päätyi nuoria voikukan ja vuohenputken lehtiä, ahomansikan ja siankärsämön lehtiä sekä poimulehteä.

***
Lämmin porkkana-feta-villivihannessalaatti
4 hengelle lisäkkeenä

500 g porkkanaa
noin 5 dl villivihanneksia
100 g fetaa
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria myllystä

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kuori ja puolita porkkanat. Laita ne uunivuokaan ja paista noin 40 min tai kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia ja kypsiä.
Yhdistä kastikeaineet ja pirskottele porkkanoille.
Lisää villivihannekset, murusteltu feta ja paahdetut pinjansiemenet. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.