omena

DSC_0021

6 tomaattia
75 g sinihomejuustoa
200 g raejuustoa
1 dl pieniä omenakuutioita
8 vihreää oliivia pieneksi pilkottuna
3 rkl silputtua tuoretta maitohorsmaa
(piharatamoa tai poimulehteä tai näiden sekoitusta)

Leikkaa tomaateista noin 1 cm korkuinen hattu/kansi. Ota kansi talteen. Koverra pikkulusikalla tomaatin pehmeä sisus.
Leikkaa ohut viipale pohjasta pois, jolloin tomaatit pysyvät paremmin pystyssä.
Hienonna sinihomejuusto pieniksi muruiksi. Sekoita raejuuston joukkoon sinihomejuustomurut, tomaattimössö, omenakuutiot, oliivi- ja villivihannessilppu.
Täytä tomaatit seoksella ja laita kuhunkin tomaattiin kansi päälle. Voitele pieni uunivuoka ja laita tomaatit siihen. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Tarjoile iltapalana hyvän leivän ja salaatin kera.

Ohje: Villiinny villivihanneksiin. Kivinen Raija. Lasten Keskus Oy. 2005. Lisää villivihennesreseptejä sekä ohjeita keräilyyn ja säilöntään: hortoilu.fi

Viherpirtelö

(1 annos)

n. 2 dl vettä
2-3 dl mustikoita
1 omena
1/2 kurkku
2 kourallista tuoretta nokkosta
(1/2 rkl hunajaa)

Laita tehosekoittimeen ensin vesi ja nokkoset ja soseuta kunnes vesi on tasaisen vihreää. Laita sekaan muut ainekset ja soseuta. Lisää tarvittaessa hunajaa makeutukseksi.

Nokkosen tilalle voit kokeilla laittaa myös esim. kourallinen persiljaa + muutama sellerin varsi.

Ohje: Ekokampaamo Shanti
Kuva: Sarin Niittypalvelut