kesäkurpitsa

kardemummainen-kesäkurpitsakakku

• 1 dl vettä
• 2 dl öljyä
• 4 dl sokeria (3 dl riittää myös)
• 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
• 1 tl vaniljajauhetta
• 1 tl suolaa
• 2 tl kardemummaa
• 7 dl vehnäjauhoja
• 0,5 tl ruokasoodaa
• 0,25 tl leivinjauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 170 °C:en ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Yhdistä vesi, öljy, sokeri, hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa, vanilja, suola ja kardemumma ja sekoita.
3. Sekoita ensin toisessa kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda ja leivinjauhe ja yhdistä ne sitten märkien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
5. Paista esilämmitetyssä uunissa 30 minuuttia eli kunnes kakun pinta on saanut kauniin värin ja kakku on sisältä kypsä.
6. Anna jäähtyä, leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.

Ohje: Kamomillan konditoria - vegaaniruokablogi

Tiskivuoren takaa kesakurpitsavuoka

Tämä kesäkurpitsavuoka on jokseenkin perinteinen kasvisruoka, joka sisältää kermalla ja juustolla kuorrutettuja kasviksia. Vuoka ei välttämättä ole paras pitämään nälkää, mutta se on sitäkin herkullisempi. Jos vuoan tekee pääruoaksi, ovat punaiset linssit proteiinien kannalta tarpeellinen lisä tomaattikastikkeeseen.

Kesäkurpitsavuoka

öljyä
sipuli
valkosipulinkynsi
1 tlk tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
kaksi kesäkurpitsaa
sieniä (esimerkiksi herkkusieniä)
juustoraastetta
noin 1 dl kermaa
hieman sokeria
suolaa
pippuria
persiljaa
oreganoa
tilliä

Paloittele sienet, silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska ja -pyre sekä sienet. Mausta, lisää sokeri ja hauduta hetki. Kaada tomaattikastike voideltuun vuokaan. Lado kastikkeen päälle halkaistut kesäkurpitsat, ripottele pinnalle suolaa. Kaada päälle kermaa ja ripottele juustoa. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nauti esimerkiksi paahdetun leivän kanssa tai sellaisenaan. Jos haluat tuhdimman version, lisää 1 dl punaisia linssejä ja hieman vettä tomaattikastikkeeseen.

Ohje: Tiskivuoren takaa -ruokablogi