kauralese

porkkanasämpylät

(n. 18 kpl)

• 3 keskikokoista porkkanaa
• 5 dl kauramaitoa, vettä tai porkkanamehua
• 1 pss kuivahiivaa
• 1 rkl sokeria
• 1 tl suolaa
• 2 dl kauraleseitä
• 13–15 dl vehnäjauhoja
• 100 g margariinia

1. Raasta porkkanat hienolla terällä, kaada niiden joukkoon kauramaito ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
2. Mittaa nesteen joukkoon kuivahiiva, sokeri, suola sekä kauraleseet ja anna turvota viisi minuuttia.
3. Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista sekä huoneenlämpöinen margariini.
4. Ala vaivata taikinaa ja lisää vehnäjauhoja niin kauan, että saat kiinteän ja kimmoisan taikinan.
5. Peitä taikina liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
6. Jaa taikina kahdeksaantoista osaan ja nosta taikinamöhkäleet kahdelle uunipellille kohoamaan pariksikymmeneksi minuutiksi. Voit toki myös pyöritellä taikinan sämpylöiksi, jos haluat säännönmukaisia sämpylöitä.
7. Paista sämpylät pellillinen kerrallaan 12–14 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

Sämpylöistä voi tehdä aamiaisen lisäksi vaikkapa burgereita. Tässä kuvassa burgereiden välissä on soijaleike, tomaattia, paprikaa, salaattia sekä sipulia. Burgerit on tarjoiltu herneiden sekä uunissa paahdettujen bataattilohkojen ja kukkakaalisiivujen kera.

Ohje: Kamomillan konditoria - vegaaniruokablogi