jauhettu paprika

lammaspyttäri 010

Lammas on erinomainen maisemanhoitaja ja tämä pyttäri valmistuu käden käänteessä.

Ainekset:

  • kotimaista lampaanlihasäilykettä
  • 1 iso peruna
  • 5 porkkanaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl persiljaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus paprikajauhetta
  • 0,5 dl parmesanjuustoa
  • voita tai öljyä paistamiseen
  1. Pilko peruna ja porkkana pieniksi paloiksi ja keitä kypsiksi kasvisliemessä.
  2. Paista pannulla rasvassa lampaanliha, peruna ja porkkana.
  3. Lisää joukkoon mausteet, anna muhia.
  4. Lisää lopuksi parmesanjuusto.
  5. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Ohje: Sarin Niittypalvelut

punajuurihernekeitto

Perushernekeittoa voit höystää mitä erilaisimmilla ratkaisuilla. Rajana on vain mielikuvitus. Tässä yksi esimerkki, nopeaa ja maukasta!

suomalainen (lihaton) luomuhernekeittopurkki
herne-maissi-porkkanasekoitus
chilillä maustettu tomaattimurska
kolme punajuurta raastettuna
1 rkl kuivattua persiljaa
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 tl paprikamausteseosta (esim. santa marian sweet heat BBQ tai vastaavaa mielesi mukaan)
1 dl kermaa
(muutama tippa tabascoa)

1. Valmista hernekeitto purkin ohjeen mukaisesti.
2. Lisää hernekeittoon herne-maissi-porkkana, tomaattimurska ja raastetut punajuuret. Anna kiehua hetki.
3. Mausta ja anna hautua hetki.
4. Lisää joukkoon kerma ja halutessasi tabascoa
5. Hauduta hetki ja nauti leivän kera

Ohje: Sarin Niittypalvelut

hamppupihvit2_171

7 pihviä

  • 1 keskikokoinen (noin 100 g) kiinteämaltoinen peruna
  • 4 dl kuorimattomia hampunsiemeniä
  • 1 dl kaura- tai soijakermaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2-3 valkosipunkynttä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl jauhettua paprikaa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl cayennepippuria tai jauhettua chiliä
  • 1 tl suolaa
  • rypsiöljyä pihvien paistamiseen
  1. Kuori ja raasta peruna raastimen hienoimmalla terällä.
  2. Kuori valkosipulinkynnet.
  3. Hienonna perunaraaste, valkosipulinkynnet, hampunsiemenet, vesi ja öljy sauvasekoittimella.
  4. Sekoita pihvitaikinaan kaikki loput ainekset. Anna taikinan vetäytyä viileässä muutama minuutti.
  5. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne pannulla reilussa öljyssä keskilämmöllä. Jos taikina jää löysäksi, niin pihvit voi muotoilla loppuun paistinpannulla.
  6. Tarjoile hamppupihvien kanssa perunalisuketta tai couscousia. Kokeile hamppupihvejä myös hampurilaisissa. Kokeile hamppupihvien kastikkeena bbq-maustekastiketta tai ketsuppia.

Resepti: Vegaanin kotiruokakirja. Nieminen Jere. Kustannusosakeyhtiö Moreeni. 2010.