inkivääri

porkkanasosekeitto

Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi ruisnappeja. Vaihtelun ja paremman ravintoarvon vuoksi voit joskus korvata osan porkkanoista palsternakalla.

2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
500 g porkkanoita
1 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua jeeraa
5 dl vettä
0,5 kasvisliemikuutio
tuoretta korianteria

1. Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet
2. Kuumenna öljy ja kuullota sipulia ja valkosipulia yhdessä inkiväärin ja jeeran kanssa muutama minuutti. Lisää porkkanat, sekoita ja kypsennä hetki.
3. Lisää vesi ja liemikuutio. Kiehauta, laske lämpöä ja keitä kannen alla kypsäksi, noin 15-20 minuuttia.
4. Soseuta sauvasekoittimella tai sosemyllyllä. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

Ohje:
Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi. Multikustannus Oy. 2006.