hunaja

Tiskivuoren takaa Uunijuurekset

Juurekset taitavat todellisuudessa olla se talven ainoa ilmastoystävällinen ja ennen kaikkea edullinen sesonkituote. Käytännössähän pussi porkkanoita tai punajuuria ei maksa paljon mitään ja niistä syntyy vaikka minkälaista keittoa ja pataa.

Uunijuurekset sopivat pääruoaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi kalalle tai lihalle. Itse valmisteluun ei paljoa aikaa kulu, mutta toki kypsennysaika on pitkähkö.

Uunijuurekset
Porkkanaa
Palsternakkaa
Punajuurta
Perunaa
Punasipulia
Hunajaa
Balsamicoa
Oliiviöljyä
Merisuolaa
Mustapippuria
Timjamia
Rosmariinia
Valkosipulia

Kuori ja lohko juurekset, sekoita öljyyn hunaja, balsamico ja mausteet ja kaada juuresten päälle. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Ohje: Tiskivuoren takaa -ruokablogi

Viherpirtelö

(1 annos)

n. 2 dl vettä
2-3 dl mustikoita
1 omena
1/2 kurkku
2 kourallista tuoretta nokkosta
(1/2 rkl hunajaa)

Laita tehosekoittimeen ensin vesi ja nokkoset ja soseuta kunnes vesi on tasaisen vihreää. Laita sekaan muut ainekset ja soseuta. Lisää tarvittaessa hunajaa makeutukseksi.

Nokkosen tilalle voit kokeilla laittaa myös esim. kourallinen persiljaa + muutama sellerin varsi.

Ohje: Ekokampaamo Shanti
Kuva: Sarin Niittypalvelut