highland-jauheliha

DSC_0037

1 kg highland-jauhelihaa
2 dl kermaa
2,5 dl korppujauhomausteseosta
2-3 kananmunaa
2 isoa sipulia

Kuori ja pilko sipulit, kuullota niitä pannulla (älä rus-
kista). Kaada sipulit, kerma, munat ja korppujauhoseos
kulhoon. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin tasaiseksi.
Pyörittele lihapulliksi ja paista pannulla voissa /
öljyssä. Voit paistaa pyörykät myös uunissa, mutta täl-
löin on hyvä lisätä vähän rasvaa taikinaan.
Makua voi vaihdella lisäämällä taikinaan tomaattimurs-
kaa, mikä taas vaatii panulla paistaessa vähän enem-
män rasvaa.
Samasta taikinasta saa myös hyvän murekkeen uuni-
vuokaan joko sellaisenaan tai täyteeksi aurajuustoa ja
tomaattia, suolakurkkua ja keitettyä kananmunaa,
herkkusieniä jne…
Uuni 175 astetta ja paistoaikaa n. 45 min

Ohje: Ojalan tila