grahamjauho

chiliherneet

250 g (3 dl) kuivattuja herneitä
1 dl rypsiöljyä
0,75 dl grahamjauhoja
0,5 dl korppujauhoja
4 rkl maissi- tai ohratärkkelystä
3 rkl sinappia
2 rkl punaista tabaskokastiketta tai 3 tl chilijauhetta ja 1 rkl vettä
4 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl kuivattua persiljaa tai meiramia

1. Liota herneitä kylmässä vedessä vähintään 8 tuntia. Kaada liotusvesi pois.
2. Sekoita kaikki ainekset herneiden joukkoon.
3. Levitä herneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda herneitä 250-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes herneet ovat kullanruskeita ja rapeita. Seuraa herneiden paistumista – ne palavat helposti.
4. Anna chiliherneiden jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile leffaillan naposteluherkkuna. Säilytä chiliherneitä hyvin hengittävässä astiassa huoneenlämmössä.

Ohje: Herne rokkaa – Herneruokakirja. Nieminen Jere. Multikustannus Oy. 2008.