gluteeniton jauhoseos

Vuohenputki-juustopiiras

Pohja:

2 dl kaurahiutaleita
1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1 dl maitoa tai kauramaitoa
(1 rkl sokeria)
1 dl sulatettua voita tai kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 tl leivinjauhetta
puoli tl suolaa

Täyte:

2 dl luomukermaa tai luomumaitoa
1 kananmuna
3 dl mozzarella- tai emmentaljuustoraastetta
4 dl hienoksi hakattua tuoretta vuohenputkea
noin 8-10 tuoretta basilikanlehteä hienoksi hakattuna
hieman limepippuria
hieman suolaa

Valmistus:

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja taputtele taikina jauhoitetuin käsin voideltuun pyöreään uunivuokaan (halkaisija noin 27 cm) ja pistele taikinaa haarukalla. Esikypsennä 170-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, niin että pohja ruskettuu hiukan.

Pohjan esikypsyessä sekoita keskenään täytteen ainekset. Ensin kerma tai maito ja muna, lisää sitten juustoraaste sekä vuohenputki- ja basilikasilppu sekä hieman suolaa. Sekoita hyvin. Levitä sitten täytteen ainekset esikypsytetyn pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ennen uuniin laittamista jauha myllystä pinnalle hieman limepippuria.

Kypsennä 170-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman rusketustakin.

Maistuu ihanalta teen kanssa tai isompaan nälkään salaatin kera.

Ohje: Raija Kivimetsä
Lisää reseptejä ja vinkkejä villivihanneksiin: hortoilijat.blogspot.fi