Pinaatti-hernekastike pastalle

200 g tuoreita herneitä tai pakasteherneitä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
150 g pakastepinaattia
2 rkl perunajauhoja
1,5 dl vettä perunajauhojen suurustamiseen
1 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä (tai rouhittuja saksan- tai hasselpähkinöitä)
2 rkl kuivattua persiljaa
1,5 tl jauhettua korianteria
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
rypsiöljyä tai margariinia kuullottamiseen
Koristeluun: auringonkukan- tai pinjansiemeniä tai rouhittuja saksan- tai hasselpähkinöitä

1. Sulata herneet, jos käytät pakasteherneitä. Survo herneet sauvasekoittimella, perunanuijalla tai tehosekoittimessa.
2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kaada tilkka öljyä kattilaan ja kuullota sipulisilppua öljyssä parin minuutin ajan.
3. Lisää hernesurvos ja pakastepinaatti kattilaan. Kuumenna seosta hieman.
4. Valmista suuruste sekoittamalla perunajauhot kylmään veteen.
5. Lisää suuruste ja loput ainekset kattilaan. Kuumenna kastike tarjoiluun sopivaksi.
6. Tarjoile kastike spagetin, tagliatellen tai kuviopastan kera. Ripottele annosten päälle siemeniä tai pähkinöitä koristeeksi.

Ohje: Herne rokkaa – Herneruokakirja. Nieminen Jere. 2008.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>