Mustikkabostonkakku

Mustikkapullat voi paistaa yksittäinkin paistamalla ne muffinivuoassa leikkuupinta ylöspäin. Jos mahdollista, niin käytä jäisiä mustikoita, koska silloin taikinan rullaaminen on huomattavasti siistimpää ja miellyttävämpää.

1 annos peruspulla taikinaa *

täyte:
1 pss (200 g) mustikoita
0,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

pinnalle:
1 dl tomusokeria
tilkka vettä

1. Valmista peruspullataikina ohjeen mukaan.
2. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla kiinteäksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä taikinalle mustikat, sokeri ja perunajauhot. Rullaa taikina ja leikkaa siitä noin 5 cm:n viipaleita.
3. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka halkaisijaltaan noin 20-25 cm ja nosta taikinarullat siihen leikkauspinta ylöspäin. Kohota pullat peitettyinä lämpimässä.
4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pullan pinta alkaa ruskistua liikaa.
5. Jäähdytä pulla vuoassaan ja koristele tomusokeri-vesi kuorrutuksella.

*Peruspullataikina

2,5 dl kauramaitoa
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
2 tl jauhettua kaardemummaa
0,75 dl sokeria
6-8 dl vehnäjauhoja tai 2 dl grahamjauhoja ja 4-6 dl vehnäjauhoja
0,5-1 dl öljyä
voiteluun vesi-siirappiseosta

1. Ota kaikki tarvittavat ainekset esille pari tuntia ennen leipomista, jotta ne ovat huoneenlämpöisiä.
2. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja suurin osa vehnäjauhoista. Alusta taikinaan öljy ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa hetki.
3. Kohota taikinaa peitettynä kaksinkertaiseksi n.30 minuuttia.
4. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla kiinteäksi.

Ohje:
Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi. Multikustannus Oy. 2006.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>