Mausteinen lammaskeitto

700 g – 1 kg kotimaista lampaan keittolihaa (esim. niskakiekko)
n.3 l vettä (lisää tarvittaessa)
reilusti kotimaisia kasviksia, kuten perunaa, porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa ja valkokaalia
suolaa
1 tl timjamia
1 tl jauhettua mustapippuria
rosmariinia
reilusti kuivattua persiljaa
paprikamausteseosta (esim. santa marian sweet heat BBQ tai vastaavaa mielesi mukaan)
(muutama tippa tabascoa)

1. Puhdista liha. Laita se kattilaan veden ja suolan kanssa. Kiehauta ja poista vaahto tarkasti.
2. Lisää joukkoon mausteet. Anna kiehua reilun tunnin verran.
3. Ota lihat lautaselle jäähtymään.
4. Lisää pienityt kasvikset keittoon.
5. Paloittele lihat pieniksi suupaloiksi ja lisää luineen keittoon.
6. Anna kiehua n. puoli tuntia tai kunnes kasvikset ja liha ovat kypsiä.
7. Tarkista maku ja lisää mielesi mukaan esim.suolaa

Ohje: Sarin Niittypalvelut