Hernepaistikkaat

1 sipuli
1 porkkana
150 g pakastepinaattia
1 tlk (435 g) kasvishernekeittoa
noin 1 dl perunajauhoja
0,5 dl puurohiutaleita
1 rkl kuivattua meiramia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
rypsiöljyä tai margariinia paistamiseen

1. Silppua sipuli, raasta porkkana ja sulata pakastepinaatti.
2. Valmista paistikastaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa.
3. Muotoile taikinasta ohuehkoja pihvejä ja paista ne pannulla runsaassa öljyssä rapeiksi paistikkaiksi – noin 3 minuuttia per puoli. Tee ensin koepaistikas. Jos kääntäminen ei onnistu, lisää taikinaan hieman perunajauhoja. Paistikkaista ei kannata tehdä liian paksuja, sillä se pidentää paistamisaikaa.
4. Tarjoile hernepaistikkaat hampurilaisen välissä tai perunalisäkkeen kera.

Ohje: Herne rokkaa – Herneruokakirja. Nieminen Jere. Multikustannus Oy. 2008.