Hamppupyörykät

20 pyörykkää

1 keskikokoinen (noin 100 g) kiinteämaltoinen peruna
2-3 valkosipulinkynttä
1 ruukku (noin 1 dl) tuoretta persiljaa
4 dl kuorimattomia hampunsiemeniä
0,5 dl tahinikastiketta
0,25 dl rypsiöljyä
0,25 dl vettä
2 tl sitruunamehutiivistettä
2 rkl perunajauhoja
2 tl jauhettua korianteria
1 tl cayennepippuria tai jauhettua chiliä
1 tl suolaa
rypsiöljyä pyöryköiden paistamiseen

1. Kuori ja raasta peruna raastimen hienoimmalla terällä.
2. Kuori valkosipulinkynnet.
3. Hienonna perunaraaste, valkosipulinkynnet, persilja, hampunsiemenet, tahini, öljy, vesi ja sitruunamehutiiviste sauvasekoittimella.
4. Lisää astiaan perunajauho ja mausteet.
5. Muotoile taikinasta kosteilla käsillä pyöryköitä ja paista ne pannulla keskilämmöllä reilussa öljyssä.
6. Tarjoile hamppupyörykät couscousin kanssa tai pitaleipien täytteenä. Kastikkeeksi hamppupyöryköille sopivat esimerkiksi ketsuppi, tahinikastike, bbq-maustekastike tai salsakastike.

Resepti: Vegaanin kotiruokakirja. Nieminen Jere. Kustannusosakeyhtiö Moreeni. 2010.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>