Hamppupihvit

7 pihviä

  • 1 keskikokoinen (noin 100 g) kiinteämaltoinen peruna
  • 4 dl kuorimattomia hampunsiemeniä
  • 1 dl kaura- tai soijakermaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2-3 valkosipunkynttä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl jauhettua paprikaa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl cayennepippuria tai jauhettua chiliä
  • 1 tl suolaa
  • rypsiöljyä pihvien paistamiseen
  1. Kuori ja raasta peruna raastimen hienoimmalla terällä.
  2. Kuori valkosipulinkynnet.
  3. Hienonna perunaraaste, valkosipulinkynnet, hampunsiemenet, vesi ja öljy sauvasekoittimella.
  4. Sekoita pihvitaikinaan kaikki loput ainekset. Anna taikinan vetäytyä viileässä muutama minuutti.
  5. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne pannulla reilussa öljyssä keskilämmöllä. Jos taikina jää löysäksi, niin pihvit voi muotoilla loppuun paistinpannulla.
  6. Tarjoile hamppupihvien kanssa perunalisuketta tai couscousia. Kokeile hamppupihvejä myös hampurilaisissa. Kokeile hamppupihvien kastikkeena bbq-maustekastiketta tai ketsuppia.

Resepti: Vegaanin kotiruokakirja. Nieminen Jere. Kustannusosakeyhtiö Moreeni. 2010.