Ympäristöneuvonta

Ympäristöneuvonta

Luonto- ja ympäristöneuvontaan sekä koulutuksiin erikoistuneet yritykset ja järjestöt.

Tuomarlan tila

Vanhan Pohjois-Sääksmäen alueella sijaitseva Tuomarlan tila siirtyi luomutuotantoon 1980-luvulla, eikä koskaan ole ollutkaan nykyaikaisessa tehoviljelyssä. EU-aikana tila on panostanut vahvasti maisemanhoitoon, jonka keskiössä ovat vanhat luonnonlaitumet - niityt,hakamaat ja metsälaitumet, joita nykyään kutsutaan perinnebiotoopeiksi. Virallisten kartoitusten mukaan ne ovat Suomen uhanalaisimpia luontotyyppejä.

Tila järjestää mm. luontoretkiä, tukkilaisperinnenäytöksiä ja vuokraa vanhaa kivipirttiä erilaisiin tilaisuuksiin. Näihin voi luontevasti yhdistää erilaisia luontaishoitoja (mm. turvehoitosaunotus) lähellä sijaitsevassa Metsäkansan Ainolassa. Tilan tuotteista lihaa on myynnissä sesonkiluonteisesti.

milla-mekaselska-twitter

Vaatteet ja muut tavarat on valmistettu käyttöä, ei säilytystä varten. Jos et itse käytä, anna jonkun toisen käyttää! Samalla saat lisää tilaa. Mekaselska tukee sinua tarpeettomasta, rikkinäisestä ja epäsopivasta kaapintäytteestä luopumisessa ja käyttökelpoisen löytämisessä. Shoppailla voi omassa komerossakin, kun se on järjestyksessä. Autan tekemään päätöksiä ja keksimään ratkaisuja ja vien puolestasi pientavaroita kierrätykseen. Järjestetään yhdessä vaikka keittiö, varasto tai lastenhuone!

DT-keskus 1

DT-keskus Kuivakäymäläon avattu keväällä 2004. Keskus on osa Kopli Oy:n toimintaa. Kuivakäymälät, käymälärakennukset, kompostorit, jätevesien käsittelylaitteet ja näihin liittyvät tarvikkeet ja varaosat kuuluvat DT-keskuksen laajaan valikoimaan. Asiantuntevan neuvonnan avulla pyritään löytämään asiakkaille juuri heille sopivia ratkaisuja.

Apunaiset

Koti, työpöytä, tai varasto liian täynnä tavaraa?
Kaikki aina hukassa?
Tavarapaljous ja aikapula ahdistavat?
Remontti, muutto, tai muu elämänmuutos edessä?

Haluat oppia kuluttamaan vähemmän, tai järkevämmin?

Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, ammattijärjestäjä auttaa ammattitaitoisesti ja inhimillisesti.

Kun kaipaat elämääsi selkeyttä ja kotiisi väljyyttä, kutsu paikalle Apunaiset. Luodaan yhdessä toimiva järjestys tärkeille tavaroille ja karsitaan tarpeeton pois. Tarpeettomat tavarat kierrätetään asianmukaisesti. Kaikki tarvitsemasi löytyy jatkossa helpommin, eikä energia kulu turhaan etsimiseen ja samalla säästät rahaa, kun ei tarvitse ostaa uutta tavaraa kadonneen tilalle. Aloita rohkeasti matka kohti parempaa arkea!

visiologo_fi_600px

Vihreä Sivistysliitto on vuodesta 1995 ylläpitänyt Vihreää Sivistys- ja Opintokeskus Visiota, joka on valtakunnallinen oppilaitos. Visio kouluttaa järjestöjä ja kansalaisia seuraavien teemojen alla: yhdistystoiminta, kestävä kehitys, maahanmuuttajakoulutus ja vihreiden yhdistysten koulutus.

Visio toimii myös vihreänä ajatuspajana, joka tuottaa tutkimuksia ja keskustelunavauksia politiikanteon tueksi.

moreenia-kevät2012

Moreenia on ympäristötiedon ja -neuvonnan keskus, jossa toimii Ekokumppanit Oy. Tarjoamme koulutuksia ja oppitunteja sekä vuokraamme kokoustilaa ympäristöaiheisiin tapahtumiin. Lisäksi lainaamme sähkönkulutusmittaria maksutta. Moreenia sijaitsee Tammerkosken patosillalla, tervetuloa!

Vaihda Virtaa

Nettisivuilta www.vaihdavirtaa.net löytyy tietoa uusiutuvilla energialähteillä tuotetusta vihreästä sähköstä, lista vihreää sähköä myyvistä sähköyhtiöistä sekä lomake, jolla voi lähettää tarjouspyynnön. Sivuilla voi perehtyä myös oman pientuotannon perusteisiin.

Niinimäki2012-044

Sarin Niittypalvelut on perinnemaisemien, kuten niittyjen ja hakamaiden hoitoon erikoistunut yritys.Niittypalvelut järjestää talkoita, luentoja ja retkiä. Sarin Niittypalvelut ylläpitää myös Ekona-sivustoa.