Luomu- ja suoramyyntitilat

Maatilat ja matkailu

Tuottajat, jotka ovat erikoistuneet luomuun tai joiden tuotanto erottuu eettisyydellään ja ekologisuudellaan tavanomaisesta. Kategoriassa myös ympäristöystävälliset matkailukohteet.

Tuomarlan tila

Vanhan Pohjois-Sääksmäen alueella sijaitseva Tuomarlan tila siirtyi luomutuotantoon 1980-luvulla, eikä koskaan ole ollutkaan nykyaikaisessa tehoviljelyssä. EU-aikana tila on panostanut vahvasti maisemanhoitoon, jonka keskiössä ovat vanhat luonnonlaitumet - niityt,hakamaat ja metsälaitumet, joita nykyään kutsutaan perinnebiotoopeiksi. Virallisten kartoitusten mukaan ne ovat Suomen uhanalaisimpia luontotyyppejä.

Tila järjestää mm. luontoretkiä, tukkilaisperinnenäytöksiä ja vuokraa vanhaa kivipirttiä erilaisiin tilaisuuksiin. Näihin voi luontevasti yhdistää erilaisia luontaishoitoja (mm. turvehoitosaunotus) lähellä sijaitsevassa Metsäkansan Ainolassa. Tilan tuotteista lihaa on myynnissä sesonkiluonteisesti.

Frantsila kuva uusi

Agronomit Virpi ja Jim Cormier perustivat Frantsilan Luomuyrttitilan vuonna 1981 hyödyntäen pitkäaikaista tietouttaan luonnonmukaisista yrteistä. Yrityksen ideologiana on ihmisen luonnonmukainen ja kokonaisvaltainen huolenpito ympäristöä kunnioittaen. Nykypäivänä yritys valmistaa yli 200 erilaista tuotetta ihmisen hyvinvointiin ja lisäksi Hämeenkyrössä toimii Frantsilan Hyvän Olon Keskus sekä kasvisravintola ja tuotemyymälä Kehäkukka.

Rekolan biodynaaminen tila

Rekolan tila sijaitsee Kangasalan Heponiemessä. Tilalla on viljelty biodynaamisesti jo 1970-luvun alusta lähtien. Rekolassa peltoviljely, kotieläin- ja metsänhoito, kauppapuutarha, kotileipomo ja yhteistyö asiakaspiirin kanssa muodostavat biodynaamisten periaatteiden mukaisen, yksilöllisen tilakokonaisuuden. Tilalla järjestetään myös monenlaista yhteisöllistä toimintaa, kuten vuodenaikajuhlia sekä sadonkorjuutalkoita.Lisätietoja: www.rekolabiodyn.fi

Avoin maaseutu logo

Avoinmaaseutu.fi sivustolta löydät helposti palvelevat maatilat ympäri Suomen (esim. suoramyyntiä, majoitusta, tilavierailuja). Verkkokaupassa myynnissä vain kotimaassa valmistettuja pienyritysten ja -tuottajien tuotteita mm. elintarvikkeita. Maaseutu on mahdollisuuksia täynnä! Tule ja tutustu!
Avoin maaseutu 2_IMG_6507