Tuomarlan tila

Vanhan Pohjois-Sääksmäen alueella sijaitseva Tuomarlan tila siirtyi luomutuotantoon 1980-luvulla, eikä koskaan ole ollutkaan nykyaikaisessa tehoviljelyssä. EU-aikana tila on panostanut vahvasti maisemanhoitoon, jonka keskiössä ovat vanhat luonnonlaitumet - niityt,hakamaat ja metsälaitumet, joita nykyään kutsutaan perinnebiotoopeiksi. Virallisten kartoitusten mukaan ne ovat Suomen uhanalaisimpia luontotyyppejä.

Tila järjestää mm. luontoretkiä, tukkilaisperinnenäytöksiä ja vuokraa vanhaa kivipirttiä erilaisiin tilaisuuksiin. Näihin voi luontevasti yhdistää erilaisia luontaishoitoja (mm. turvehoitosaunotus) lähellä sijaitsevassa Metsäkansan Ainolassa. Tilan tuotteista lihaa on myynnissä sesonkiluonteisesti.


Ilmoitukset

  • 19.2.2016:

    Petra Pikkanen järjestää villiyrttikursseja Tuomarlan tilalla tulevasta keväästä alkaen. Opit tunnistamaan, keräämään ja käsittelemään luonnossa villinä kasvavia yrttejä ja muita ruuaksi kelpaavia kasveja ja mikä tärkeintä, opit valmistamaan niistä maukkaan aterian. Tuomarlan perinnebiotoopeilla kasviasiantuntijana mukana myös luontokartoittajaksi lähiaikoina valmistuva Laura Uimonen. Lue tarkemmin näiltä Petran kotisivuilta ja kysy vapaita kurssipaikkoja:
    http://www.ilojaonnekas.fi/423925721
  • 27.6.2014:

    Kesäkahvila on auki perjantaina ja sunnuntaina, lauantaina Tuomarlassa pidetään maatiaiskanaseminaaria. Aurinkoista viikonloppua :)

Lisää ilmoitus