Ekokumppanit Oy

Teksti: Tiina-Mari Isomäki

Ekokumppanit Oy:sta Ekonan haastattelukysymyksiin sähköpostitse vastasi Materiaalitalouden ja jätteen synnyn ehkäisyn projektipäällikkö Harri Helin.

Ekokumppanit Oy:n perusti Tampereen kaupunki liikelaitoksineen yhdessä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n kanssa vuonna 2003. Yhtiön kolmantena omistajana on vuodesta 2009 lähtien ollut myös Tampereen Sähkölaitos Oy. Ekokumppanit Oy on kansainvälisestikin ainutlaatuista ekokumppanuustoimintaa ja se kuuluu eurooppalaiseen energiatoimistojen verkostoon ManagEnergy. Missiona on edistää kestävää kehitystä ja vastuullista elämäntapaa ja olla luotettava ympäristöneuvonnan tuottaja ja tunnettu asiantuntija. Arvoina ovatkin asiantuntemus, kumppanuus, asiakastyytyväisyys ja jatkuva kehittäminen. Ekokumppanit Oy antaa ennaltaehkäisevää neuvontaa ympäristöasioissa tavallisille ihmisille, koululuokille, yrityksille sekä Tampereen kaupungille.

Harrin kuvia 5.4.2012 002 (1)

Harri Helin aloitti Ekokumppanit Oy:ssa vuonna 2006 Jätteen synnyn ehkäisy – ja materiaalitehokkuus – projektin projektisuunnittelijana, tullen sittemmin projektipäälliköksi. Sitä ennen hän on toiminut yli 20 vuotta eri tehtävissä luonnonsuojelujärjestöissä mm. maankäyttö- ja kaavoitusasiantuntijana ja edustanut ympäristöjärjestöjä esim. Eduskunnassa erityisasiantuntijana Maa – aineslakia sekä Maankäyttö- ja rakennuslakia uudistettaessa. Elämänsä tähänastiseksi ekoteokseen Harri Helin mainitseekin Maankäyttö- ja rakennuslain sekä maa – aineslain porsaanreikien tukkimisen. Hän levittää mielellään työnsä kautta ympäristösuojelun ilosanomaa sillä ekologisuus ja ympäristönsuojelu ovat hänelle itselleen elämäntapa. Henkilökohtaisessa elämässään hän pyrkii toteuttamaan ekoarvoja – ja valintoja parhaan kykynsä mukaan.

Ekovinkkinä Harri Helin vinkkaa: ” Ennen kuin ostat jotain, laita vielä kerran kätesi taskuun ja mieti tarvitsetko oikeasti tuota tuotetta.”

Ekokumppanit Oy
PL 487, 33101 Tampere
ekokumppanit(a)ekokumppanit.fi

Toimisto
Valssipadonraitti 3, Patosilta, 33100 Tampere
040 806 2617 (9.00 – 16.00)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>