Hannan työssäoppimiskertomus – Arvokasta oppia ja hienoja kokemuksia

Teksti: Hanna Kirmanen

Alkukesän olin jo ottanut rennosti, mutta jossain kohtaa aloin miettiä itselleni harjoittelupaikkaa. Ehkäpä jotain ulkohommaa? Internetin hakukone sai työkseen etsiä hakusanoilla ”perinnemaisemien hoito tampere”, ja niin löysin Sarin niittypalvelut ja otin yhteyttä. Sain harjoittelupaikan!

Olen 25-vuotias luonto-ohjaajaopiskelija, jonka olisi tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2017. Perinnemaisemien hoito ei ollut minulle yhtään tuttua hommaa, mutta jo parin hoidonsuunnittelukäynnin jälkeen homma alkoi hieman avautua. Pääsin mukaan niityille, hakamaille ja kedoille, joissa jokaisessa oli omat kasvinsa, joiden elinolosuhteiden parantamiseen keskityimme. Oli hienoa päästä näkemään harvinaisia ja jopa uhanalaistuneita kasveja omin silmin, sekä tekemään töitä niiden hyväksi! Suunnittelua opetellessa tuli samalla myös tutustuttua moniin muihin itselleni uusiin kasveihin.

Kuva Hanna blogi

Kun suunnittelukäynnit olit tehty, alkoivat talkoopäivät tehdä tuloaan. Nyt päästäisiin laittamaan suunnitelmat käytäntöön! Talkoisiin tuli mukavasti innokasta ja saman henkistä väkeä, joiden kanssa suunnitellut työt tulivat hoidettua hienosti. Talkoissa mm. niitettiin, kitkettiin, raivattiin, haravoitiin, syötiin tarjolla olevia herkullisia eväitä... Pääsin käyttämään itselleni uusia työkalujakin, viikate ja sirppi osoittautuivat käteviksi uusiksi tuttavuuksiksi!

Sarin niittypalvelut oli mukava harjoittelupaikka, johon olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa. Vaikka pari viikkoa onkin todella lyhyt aika olla harjoittelussa, sain silti paljon arvokasta oppia ja hienoja kokemuksia. Nyt aloitan toisen harjoittelun, mutta tulevissa talkoissa nähdään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>