Uudet työssäoppijat hyppäsivät remmiin: esittelyssä Heidi!

Vaihtelu virkistää! Viime syksynä alkaneet opiskelut luonto- ja ympäristöneuvojaksi saivat nyt uuden käänteen, kun aloitin tänään työssäoppimisjakson Sarin Niittypalveluilla. Kun on koko vuoden päntännyt päähän tietoa koulussa, on vihdoin vuoro päästä kokeilemaan oppimista myös työn kautta.

Koko tämän huikaisevan opiskeluvuoden aikana olen monesti päivitellyt, että miksi vasta nyt, lähes viisikymppisenä, keksin että voisin opiskella tällaistakin alaa, saada siitä jopa uuden työn. Luonto on aina ollut minulle rakas ja tärkeä. Olen myös kantanut huolta maapallon tulevaisuudesta ja ilmastonmuutoksesta. Mutta: parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Tuntuu siltä, että kuluneen opiskeluvuoden aikana olen vihdoin avannut silmäni ja korvani ympäristölleni. Koiran kanssa kulkemisestakin on tullut aivan uudenlainen kokemus nyt, kun osaan lenkkipolun varrelta tunnistaa koko joukon erilaisia kasveja. Erityistä riemua on tuottanut lintujen äänten oppiminen. Linnuista hauskin tuttavuus on ollut laulurastas, jonka kekseliäitä liverryksiä ja matkintoja kuunnellessa hymy nousee väkisinkin huulille.

Heidi esittelykuva

Sarin Niittypalveluista kuulin ensimmäisen kerran koulussa, kun oli puhetta mahdollisista työssäoppimispaikoista. Kiinnostuin, sillä yritys kuulosti kaiken kaikkiaan mainiolta. Tarjolla oli oppimista niin haravan varressa kuin siististi sisällä Ekonan parissa. Ekonassa saan myös tutustua mielenkiintoisiin, ekologisiin yrityksiin. Kaikkein eniten minua innosti päästä talkootöihin perinnemaisemiin, mikä tulee olemaan minulle aivan uusi kokemus. Kesäkuussa - melkein viime tingassa - otin sitten yhteyttä Sariin. Tässä nyt sitten olen, avoimin mielin ja kiitollisena siitä, että saan tänä kesänä mahdollisuuden työskennellä monipuolisesti luonnossa ja luonnon puolesta, oppia uusia taitoja, tutustua uusiin ihmisiin ja oppia luonnosta (ja elämästä) taas kaikkea uutta ja ihmeellistä.

Heidi Honkamäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>