Työssäoppimassa Ekonassa: Nyt esittelemme Miran!

Moi kaikille Ekonalaisille.

Olen Mira Haapamäki ja aloitin toukokuussa työharjoittelun Sarin Niittypalveluissa. Tulen kesän aikana päivittelemään Ekonan tapahtumakalenteria, haastattelemaan Ekonan yrityksiä ja tekemään niistä sitten juttuja, joten pieni esittäytyminen on varmasti paikallaan.

Olen siis 28-vuotias aikuisopiskelija, suoritan Hämeenkyrössä Osaran maaseutuoppilaitoksessa luontoalan perustutkintoa, aikomuksenani valmistua ympäristöneuvojaksi loppuvuodesta 2017. Tähän asti olen tehnyt peruskoulupohjalla erilaisia kaupan alaan liittyviä töitä. Vuosia meni pohtiessa mitä sitä oikeasti haluaisi opiskella ja aloitetut rakennus- ja sisustusalan koulutukset tyssäsivät heti alkumetreillä, mutta nyt puoli vuotta tätä alaa opiskeltuani tuntuu vihdoin siltä, että olen oikealla alalla. Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä esimerkiksi järjestöissä eläinten suojelun ja luonnon oikeuksien puolustajana, toimia luonto-oppaana tai olla mukana edistämässä kotikaupunkini luontopalveluita ja -tietoisuutta.

Mira esittelykuva

Harrastan vähän kaikenlaista ja oikeastaan en mitään, eli ulkoilen (kävellen, pyörällä ja kissan kanssa), luen, hortoilen, hoidan kissojani ja vietän aikaa ystävieni kanssa. Satunnaisemmin tulee askarreltua kaikenlaista lampuista koruihin, kasattua isoja palapelejä ja tykkään myös paljon värittämisestä. Tavaroiden "tuunaaminen" on hauskaa, mutta sitä tulee tehtyä loppujen lopuksi enemmänkin vain ajatustasolla... Matkustamisestakin pidän paljon ja siksi löydän itseni haaveilemasta sähkö- tai maakaasuautosta, koska road tripit ovat aina mahtavia, mutta eivät kovin ekologisia.

Haaveilen myös omasta pienestä mökistä ja pihasta metsän siimeksessä, jossa voisin asustella mieheni ja eläinten kanssa. Ensi kesäksi toivon saavani viljelypalstan, jolla voisin korvata ahtaan parvekeviljelmäni. Toinen kissoistani on myös innokas "viherpeukalo", joten palstalla kasvit olisivat turvassa siltä.
Tältä kesältä odotan lähinnä aurinkoa, lämpöä ja uusia tuttavuuksia, joita ainakin tulevissa talkoissa on odotettavissa. Uskoisin saavani myös hyviä näkökulmia eettisten palveluiden tuottamisesta ja tarjoamisesta Ekonan yrityksiin tutustuessani.

Toivotan kaikille oikein lämmintä ja ihanaa kesää!

Mira Haapamäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>