Tiina aloitti työssäoppimisen Ekona-portaalissa

Tekemällä oppii

DSC02617

Vanhan kansan viisaudet työn opettavaisuudesta ja siinä harjaantumisessa käytännössä pitävät paikkansa. Opiskeluni luonnonvaratuottajaksi ovat olleet antoisia mutta jo edellisten ammattien tuomalla kokemuksella tiedän että opin parhaiten tekemällä ja kokemalla. Halusin tuntumaa käytännössä alalta, joka on minulle vielä vierasta mutta jonka parissa olisi kiva päästä tekemään töitä tulevaisuudessa. Luonto- ja ympäristöala on laaja ja monenkirjava, hieman ehkä tuntematonkin ala, joka kuitenkin pitää sisällään paljon ja kaikenlaista.

Selailemalla nettiä ja kyselemällä vinkkejä löysin Sarin Niittypalvelun, joka kuulosti mielenkiintoiselta yritykseltä tällä alalla. Otin Sariin yhteyttä ja pääsin työssäoppijaksi. Olenkin siten huhtikuusta elokuuhun mukana hänen erilaisissa projekteissa ja tapahtumissaan. Tämän kesän aikana tulevat tutuksi ainakin erilaiset niityt ja elinympäristöt, tutustun uusiin ihmisiin talkoohengen siivittämänä, opin varmasti tunnistamaan paljon uusia kasveja ja ymmärtämään enemmän luontoa ja sen monimuotoisia mahdollisuuksia. Kesäkuun alussa Ympäristötorilla saan mahdollisuuden jakaa tietoa, kohdata ihmisiä ja tutustua erilaisiin yrittäjiin, joita yhdistävät samanlaiset arvot kuin itsellänikin on.

Nykypäivään tällaisen hömpötysten vastustajan tuo myös sosiaalinen media, jota on opeteltava ja ihmeteltävä sillä se on tärkeä, ehkä tärkein, markkinointi- ja yhteydenpitoväline tänä päivänä. Tämä Ekona – sivustokin on mahtava tilaisuus koota yhteen ekologiset ja eettiset yrittäjät, ollen samalla niin tiedotus kuin verkostoitumiseen tarvittava kanava. Päivittelen Ekona – kalenteria ja teen täällä olevista yrittäjistä juttua tämän kesän aikana, jotain muutakin jutunjuurta voi syntyä.

Odotan innostuneena kaikkia niitä kohtaamisia, taitoja ja tietoja, joita tiedän saavani tämän kesän aikana reppuuni koottua – se selässä on sitten taas hyvä lähteä jatkamaan matkaa.

Tiina Isomäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>